1. Snij de uien in heel dunne ringen. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de uien toe. Zet de pan op laag vuur en leg er een deksel op. Laat de uien in een half uur langzaam zacht worden. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbranden.
2. Rooster het venkelzaad en komijnzaad in een pan zonder boter of olie. Maal de zaadjes dan fijn met een vijzel.
3. Snij het rundvlees in blokjes.
4. Voeg na een half uur het rundvlees toe aan de uien. Zet het vuur wat hoger en braad het vlees aan. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
5. Snij de knoflook in dunne plakjes en voeg toe. Voeg vervolgens het gemalen komijnzaad en venkelzaad toe en roer door elkaar.
6. Voeg het paprikapoeder, de chilipoeder, de oregano en het laurierblad. Roerbak het geheel voor een minuut.
7. Voeg de tomatenpuree toe en roer door elkaar. Schenk dan de bouillon erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Leg de deksel op de pan en laat 1,5 – 2 uur zachtjes sudderen. Blijf controleren of er genoeg bouillon in de pan zit en voeg eventueel wat meer toe.
8. Laat de goulash de laatste vijf minuten zonder deksel koken totdat je tevreden bent met de dikte van de saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met rijst en bijvoorbeeld een salade
Beoordeel het recept:
Bron: Yummy in my Tummy
Door: ReceptenVandaag