Gordon Ramsay: entrecote met rodepaprikasaus
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

voorbereiden
Leg het vlees in een ondiepe schaal en bestrooi het met 1 theelepel paprikapoeder en de roze peperkorrels. Schenk de wijn en 2 eetlepels olijfolie erover en laat het geheel afgedekt 1 uur op kamertemperatuur marineren.

bereiden
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C of gasstand 6. Schep hele paprika's en knoflook door 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 15-20 minuten op een bakplaat of tot ze zwartgeblakerd en gerimpeld zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen. Knijp de pulp uit de teentjes knoflook in een blender of keukenmachine. Ontvel de paprika's, open ze en verwijder de zaadjes. Doe ze samen met eventuele sappen in de blender of keukenmachine. Meng tot ze glad zijn. Voeg 1 theelepel paprikapoeder, het sap van ½ citroen en 2-3 eetlepels olijfolie toe terwijl de motor nog draait en pureer tot een emulsie. Voeg zout en peper toe. Snijd de rest van de citroenen in vrij dikke plakken en verwijder de pitjes. Rooster het vlees en de plakken citroen op de barbecue op hoog vuur. Rooster 3-5 minuten aan elke zijde en laat circa 5 minuten op een voorverwarmd bord rusten. Serveer met de plakken citroen en de saus.

benodigdheden Blender of keukenmachine



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: kookboek Gordon Ramsay maakt het makkelijk van Gordon Ramsay

Door:

Over de kok

Gordon Ramsay is een britse chefkok die bekend staat om zijn rol als grofgebekte chef in zijn tv programma's 'Oorlog in de keuken (hells kitchen)' en 'Ramsay's Kitchen Nightmares'. Ramay bezit diverse top restaurants die samen maarliefst 7 Michelin-sterren bezitten, waaronder zijn restaurant uit lon...

Lees Meer