Gordon Ramsay: karbonade met pikante saus
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.

bereiden
Leg de karbonades in een grote, licht ingevette braadslede en bestrooi ze met de takjes tijm, blaadjes rozemarijn, teentjes knoflook en peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over en zet de karbonades 20 minuten in de oven of tot ze door en door gaar zijn. Verhit voor de saus 3 eetlepels olijfolie in een wijde pan en voeg de ui, paprika, chilipeper en champignons toe. Verwarm alles al roerend op hoog vuur tot de groenten zacht worden. Voeg de tomaten, suiker, een scheutje water en peper en zout naar smaak toe. Laat alles 10-12 minuten zachtjes doorkoken tot de ui gaar is en de saus ingedikt. Proef of de smaak goed is. Neem de karbonades uit de oven en laat ze op een warme plek 5 minuten rusten. Schenk het braadvet bij de saus en laat die heet worden. Schenk voor het serveren een royale hoeveelheid saus over elke karbonade.



Beoordeel het recept:

 (25 stemmen)



Bron: kookboek Gordon Ramsay's Fastfood van Gordon Ramsay

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Gordon Ramsay is een britse chefkok die bekend staat om zijn rol als grofgebekte chef in zijn tv programma's 'Oorlog in de keuken (hells kitchen)' en 'Ramsay's Kitchen Nightmares'. Ramay bezit diverse top restaurants die samen maarliefst 7 Michelin-sterren bezitten, waaronder zijn restaurant uit lon...

Lees Meer