1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door. Laat de helften aan elkaar zitten. Maal het spek en de rozemarijn in de keukenmachine in 1 min. fijn. Verdeel het mengsel over de binnenkant van het vlees en bind het vlees zo strak mogelijk op met keukentouw of met de bijgeleverde elastiekjes.
2. Verhit de boter in een braadpan. Bak de rollade in 4 min. rondom bruin en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de fruitstroop en bak ca. 45 min. in de oven. Bedruip halverwege met behulp van een lepel met het bakvocht. Laat uit de oven 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Lekker met Aardappelgratin met zoete ui (recept op ah.nl/allerhande).
NABEREIDEN
U kunt de rollade 1 dag van tevoren vullen en opbinden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Beoordeel het recept:
Bron: albert heijn
Door: ReceptenVandaag