Kalfsvleestajine met pompoen en kweepeer
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Breng een pan water met het sap van ½ citroen aan de kook.
2. Schil de kweeperen en snij het vruchtvlees in vieren. Leg 5 min in het kokende water en giet af.
3. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Hak de knoflook fijn. Schil en hak de gember en snij de andere helft van de citroen in vieren. Snij het kalfsvlees in blokjes. Verwarm de olie in een braadpan. Voeg de helft van de saffraandraadjes, de knoflook en gember toe. Voeg na 2 min het kalfsvlees toe. Bak aan de buitenkant bruin, breng op smaak met peper en zout en doe citroen en rozemarijn erbij. Leg hier de blokjes pompoen en kweepeer op (deze worden gaar door de stoom van het kalfsvlees). Breng opnieuw op smaak met peper en zout, doe de rest van de saffraan erbij en dek af.
4. Laat een uur zacht koken.controleer regelmatig of er nog voldoende kookvocht is en voeg eventueel wat water toe. Meng voor het serveren alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.



Beoordeel het recept:

 (8 stemmen)



Bron: Elle.nl

Door: