Kerstham met ananas
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 2 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

voorbereiden
Borstel het zwoerd van de ham af en zet de ham een nacht in een grote bak met koud water. Giet de ham de volgende dag af.

bereiden
Schep de ham in een grote pan met 6 liter water en voeg de tijm, de peterselie, de laurierblaadjes, de kruidnagels en het hele pepertje toe. Breng aan de kook en laat 2 uur koken. Controleer af en toe of de ham gaar is door erin te prikken; het uitlopende vocht moet helder zijn. Neem de ham uit de pan en laat hem uitlekken.

Leg de plakken ananas in een pan met 1 eetlepel suiker en laat ze op een halfhoog vuur bruin kleuren.

Zet de ham in een braadslee, bestrooi met de twee resterende eetlepels suiker en bedruppel met de olie. Schuif de ham onder de ovengrill tot hij is gekarameliseerd. Serveer de kerstham met de plakken ananas.



Beoordeel het recept:

 (21 stemmen)



Bron: kookboek De Creoolse Keuken van Babette de Rozières. © Unieboek - Van Dishoeck.

Door: