Lamsbout met rozemarijn uit de oven van The River Cafe
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de citroenen dun en snijd de schil in dunne reepjes. Pers de citroenen uit.

Maak kleine inkervingen van 1 cm diep over de hele lamsbout en stop daar de knoflook, rozemarijn en citroenschil in. Bestrooi het vlees royaal met zout en peper en wrijf het in met olijfolie.

Leg de lamsbout in een braadslede en zet die 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schenk er het citroensap over en schakel de oven terug naar 150 °C. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet het nog 1 uur in de oven.

Leg de lamsbout op een schaal of snijplank en laat hem 10-15 minuten rusten. Verwijder zo veel mogelijk van het vet uit de braadslede en schenk de vleessappen over het vlees.



Beoordeel het recept:

 (52 stemmen)



Bron: kookboek River Cafe Kookboek Easy 2 van Rose Gray & Ruth Rogers. © Kosmos Uitgevers.

Door: