Hertenbiefstukjes met bospaddestoelen
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Hak de knoflook en de verse kruiden fijn en de paddenstoelen in grove stukken. Wrijf de hertenbiefstukjes in met een halve eetlepel witte balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie. Laat de biefstukjes zo even liggen.

Verhit 4 eetlepels olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de paddestoelen erbij en roerbak ze op hoog vuur in 4-5 minuten mooi bruin. Laat het vocht verdampen.

Sprenkel er de rest van de balsamicoazijn over en schep de Italiaanse kruiden erdoor. Breng de paddestoelen op smaak met zout en peper.

Bak de hertenbiefstukjes in een grillpan of droge koekenpan in 4-6 minuten aan beide kanten bruin van buiten en van binnen nog rosé.

Leg de hertenbiefstukjes op vier warme borden en schep de paddestoelen erover. Lekker met risotto en tomaatjes uit de oven.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: