Gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Wrijf de lamskoteletjes in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Laat dit 5 minuten intrekken. Hak de rozemarijn of oregano fijn.

Pel ondertussen de knoflook en snijd de teen in dunne plakjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflookplakjes heel zachtjes aan. Schep de tomaten erdoor en voeg de gehakte kruiden en wat zout toe. Roerbak de tomaten 1-2 minuten.

Laat de grillpan goed heet worden en rooster hierop de lamskoteletjes in ongeveer 6 minuten aan beiden kanten, zodat ze mooi bruin zijn van buiten en van binnen nog rosé.

Leg de lamskoteletjes op 4 voorverwarmde borden en verdeel de tomaten erover.

Lekker met een frisse groene salade en pasta, die alleen op smaak is gebracht met wat extra vergine olijfolie, zout en zwarte peper uit de molen.



Beoordeel het recept:

 (27 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: