Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter
(4.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 10 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Voorbereiden
Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Peper in de lengte in smalle reepjes snijden en vervolgens in fijne blokjes. In kom rode peper met mespunt gemberpoeder en beetje chilipoeder door citroensap mengen. Met vork koriander en zachte boter door pepermengsel prakken. Chiliboter op vel plasticfolie scheppen en er klein, dik rolletje van vormen. Strak in folie wikkelen en boterrolletje in koelkast minstens 30 min. laten opstijven. Biefstuk in zelfde tijd op kamertemperatuur laten komen.

Bereiden
Grillpan verhitten. Biefstuk met peper bestrooien en met olie bestrijken. Biefstuk 1 min. per kant bruinbakken en vervolgens naar wens nog 1-2 min. per kant rood, rosé of doorbakken grillen. Van rolletje chiliboter 4 dikke plakken snijden. Biefstuk op vier warme borden leggen en met zout bestrooien. Op elke biefstuk plak chiliboter leggen. Lekker met gepofte aardappels en salade met maïs en paprika.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: