Gegrilde lamsribbetjes met marjolein
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Lamsvlees – agnello - komt van een schaap jonger dan een jaar. Hoe donkerder de rode kleur van het vlees hoe ouder het schaap.



Kruid de ribbetjes met zout, peper en 2 eetlepels olijfolie. Wrijf dit alles goed in en laat de smaken een tijdje indringen.



Verhit de olijfolie in een pan samen met de knoflook en bak dit samen met de volledige tomaten even aan. Voeg wat zout, peper en de marjolein toe. Laat nog 5 minuten sudderen en roer zachtjes. Neem van het vuur.



Zet de grill aan of zet de grillpan op het vuur en braad de ribbetjes aan beide zijden snel en hevig aan. Schik ze op een bord en giet er de tomaten en de saus over. Dien onmiddellijk op.



Dien dit gerecht op met brood en fruit.


Tip:


Je kunt de marjolein vervangen door rozemarijn. Voor iets extra kun je 2 eetlepels witte wijn bij de tomaat voegen.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Bertolli

Door: