Steak filets met witte wijn en uien
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

De gebakken ui – cippolo – bepaalt de smaak van dit eenvoudige gerecht. De witte wijn bezorgt de ui bovendien nog een andere bijkomende smaak.



Snij de ui zo fijn mogelijk. Snij ook de tomaat in blokjes.



Sauteer de ui in een pan met de olijfolie tot hij doorzichtig is.



Voeg de wijn toe wanneer de ui doorzichtig is en hou nog even op het vuur tot de wijn verdampt is.



Leg nu de steak filets op de ui en bak ze bruin aan beide zijden. Kruid met zout en peper. Voeg de tomaat toe en laat nog een minuut op het vuur. Serveer.



Dien dit gerecht op met brood en fruit.


Tip:


Bij dit gerecht past zeker in een pan of wok gebakken broccoli, sluimererwten, en/of champignons. Voor iets extra voeg je wat marjolein toe, net voor het opdienen.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: