1. Zet een sauteerpan op half vuur en doe het gehakt of de kalkoen in de pan. Bak het vlees goudbruin en voeg de gesneden ui en paprika toe. Laat het gedurende 5 á 10 minuten sudderen en roer er af en toe doorheen totdat de groentes zacht zijn.
2. Voeg de tomatenpuree toe en roer deze door het vlees. Voeg vervolgens de ciderazijn, suiker, honing, mosterd en chilipoeder toe. Meng alles goed door elkaar en voeg de bonen toe. Kruid het mengsel naar smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook totdat de saus stevig is.
3. Doe het mengsel op het broodje of de wrap voeg de sla toe en rol de wrap dicht.
Serveer Suggestie:
Heerlijk met een groene salade of vers gekookte broccoli.
Tips van de dietist:
- Gebruik in plaats van mager gehakt wat kalkoen, dit magere vlees is beter voor de hart- en bloedvaten.
- Het wassen van de bonen verwijderd een deel van het toegevoegde zout maar je zou ook bonen kunnen gebruiken waaraan geen zouten zijn toegevoegd.
Veiligheid:
Nadat je het rauwe vlees in de pan hebt gedaan, was je handen grondig met zeep. Doe dit altijd nadat je in contact bent gekomen met rauw vlees, vis of gevogelte.
Beoordeel het recept:
Bron: Jamie Oliver (foto © Dan Jones)
Door: ReceptenVandaag
Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...
Lees Meer