Kok

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay is een britse chefkok die bekend staat om zijn rol als grofgebekte chef in zijn tv programma's 'Oorlog in de keuken (hells kitchen)' en 'Ramsay's Kitchen Nightmares'. Ramay bezit diverse top restaurants die samen maarliefst 7 Michelin-sterren bezitten, waaronder zijn restaurant uit londen die 3 Michelin-sterren heeft. Naast zijn tv programma's en zijn restaurants heeft Gordon Ramsay ook diverse kookboeken geschreven: Ramsays Kookboeken: Gordon Ramsay maakt het makkelijk (tip) Het beste van een meesterchef (tip) Humble Pie 100% Ramsay Geheimen van een meesterchef

image
Recepten van Gordon Ramsay
  • team

    Kip - Gordon Ramsay: kip met morieljeveloute

    - 2 scharrelkippen a 900 g - 1 kg - 1 bolletje knoflook, ongepeld en horizontaal gehalveerd - 2 eetlepels kippenbouillonpoeder - 1 eetlepel zwarte

  • team

    Kip - Gordon Ramsay: gevulde kipfilet gewikkeld in parmaham

    - 4 grote kipfilets a 170-200 g - 8 blaadjes salie - 5 flinke eetlepels ricotta - 8 plakjes parmaham - 1½ eetlepel olijfolie - handvol takjes

  • team

    Kip - Gordon Ramsay: citroenkip

    - 1 grote kip, in 8-10 stukken - 3-4 eetlepels olijfolie - 1 bol knoflook, horizontaal gehalveerd - paar takjes tijm - scheutje sherryazijn - 2 e

  • team

    Soep - Gordon Ramsay: broccolisoep

    - extra vergine olijfolie - 1 kg broccoli, in roosjes - 800 ml groentebouillon of water - 4 plakken zachte geitenkaas of 4 geitenkaasjes - 50 g am

  • team

    Vlees - Gordon Ramsay: entrecote met rodepaprikasaus

    - 2 citroenen - 2 rode paprika's - 1 glas rode wijn - 6-7 eetlepels olijfolie - 2 theelepels paprikapoeder - 4 teentjes knoflook, ongepeld - 4 e

  • team

    Vlees - Gordon Ramsay: karbonade met pikante saus

    - olijfolie - paar takjes tijm - 1 grote ui, gesnipperd - 1 theelepel kristalsuiker - 4 karbonades, elk ca. 250 g - 1 rode paprika, kleingesneden

  • team

    Taart - Gordon Ramsay: chocoladetaart

    - 150 ml melk - 250 ml slagroom - 2 eieren, losgeklopt - bloem voor het bestuiven - 400 g pure chocolade, fijngehakt - 1 eierdooier, voor het gla

  • team

    Taart - Gordon Ramsay: gekruide appeltaart

    - sap van 1 citroen - 225 g volkorenmeel - 1 theelepel kaneel - 50 ml lichte olijfolie - 1½ theelepel bakpoeder - 1 kg moesappels (5 á 6)

  • team

    Hapjes - Gordon Ramsay: gevulde courgette-rolletjes

    - 4 kleine courgettes - 250 g ricotta - sap van ½ citroen - scheutje extra vergine olijfolie - handvol basilicumblad, fijngehakt - 50 g pijnbo

  • team

    Soep - Gordon Ramsay: Londense erwtensoep

    - 1 grote ui, doormidden - 1 theelepel witte peperkorrels - 1 grote wortel, geschrapt, in drieen - 300 g gedroogde groene spliterwten, een nacht ge

  • team

    Soep - Gordon Ramsay: koude komkommersoep

    - 500 ml yoghurt - 1 eetlepel olijfolie - citroensap, naar smaak - 3 grote komkommers, elk ongeveer 650 g, rechtstreeks uit de koelkast - 1-2 eetl

  • team

    Soep - Gordon Ramsay: Perzische uiensoep

    - 1 kaneelstokje - sap van 1 citroen - 2 eetlepels bloem - ½ theelepel kurkuma - 3 eetlepels olijfolie - ½ theelepel fenegriekzaad - ½

  • team

    Rijst - Gordon Ramsay: risotto met paddenstoelen

    - 200 g risottorijst - 3 eetlepels olijfolie - 750 ml groentebouillon - 1 klein glas droge witte wijn - 100 g oesterzwammen, in plakken - 1 theel

  • team

    Rijst - Gordon Ramsay: risotto met wilde knoflook en peterselie

    - 350 g risottorijst - enkele klontjes boter - 4 sjalotjes, gesnipperd - handvol bladpeterselie, fijngehakt - 1¼ liter groente- of kippenbouill

  • team

    Overige - Gordon Ramsay: geurige groene Thaise curry met rundvlees

    voor de groene currypasta - 3 sjalotjes, gepeld - 1 theelepel komijnzaad - 1 eetlepel korianderzaad - 10 lange groene chilipepers - 6 teentjes kn

  • team

    Vis - Bouillabaisse met saffraan-aardappelen

    Voor de basisbouillon: - 450 ml olijfolie - 1 groot bouquet garni - 400 g uien, grof gehakt - 800 g zeer rijpe tomaten, grof gehakt - 2 grote pre