Kok

Jamie Oliver

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om ieders kookkunsten te bevorderen. Jamies kookboeken: Jamie's ministry of food Jamie At Home Cook With Jamie Jamie's Little Book Of Big Treats Jamie's Italy Jamie's Dinners Jamie's Kitchen Happy Days with the Naked Chef Return of the Naked Chef The Naked Chef

image
Recepten van Jamie Oliver
  • team

    Pasta - Jamie Oliver: tagliatelle Genovese

    200 g vastkokende aardappelen, in plakjes van 1 cm 400 g verse of gedroogde tagliatelle handje gele of groene haricots verts, zonder uiteinden hand

  • team

    Soep - Jamie Oliver: tomatensoep

    - 1 kg superrijpe tomaten - 1 liter kippen- of groentebouillon - 1 ui, fijngehakt - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 wortel, geschild en grof ge

  • team

    Pasta - Jamie Oliver: spaghetti met verse tomaat en rucola

    - 450 g spaghetti - 5 middelgrote, rijpe tomaten - 2 handenvol verse basilicum - 1 flinke handvol zwarte of groene olijven, zonder pit - 2 handenv

  • team

    Kip - Jamie Oliver: in de pan gebraden kip met zoetzure saus

    - 1 kip van 2 kg, liefst biologisch - 1 handvol verse peterselie, grofgehakt - 4 stukken gember ter grootte van een duim, ongeschild geraspt - 2 ro

  • team

    Kip - Jamie Oliver: tikka masala van kip

    - 1 bosje verse koriander - arachide- of zonnebloemolie - 1 klontje boter - 2 middelgrote uien, gehalveerd en in dunne plakjes - 1 verse, rode Spa

  • team

    Toetjes - Jamie Oliver: peren in amarone

    - 250 g boter - 225 g suiker - 2 vanillestokjes - klein kaneelstokje - klein bosje verse tijm - rasp en sap van 1 sinaasappel - 8 Doyenne du Com

  • team

    Pasta - Jamie Oliver: pasta peperonata

    - 2 rode paprika's, van de pitjes ontdaan, in ringen - 2 gele paprika's van de pitjes ontdaan, in ringen - extra vierge olijfolie - 2 rode uien, in

  • team

    Pasta - Jamie Oliver: pasta met heerlijk stoofvlees

    - olijfolie - 100 g boter - 2 wijnglazen - 1 wortel, fijngehakt - 2 eetlepels parelgort - 4 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 kleine rode ui, f

  • team

    Salade - Jamie Oliver: aardappelsalade met avocado en tuinkers

    - 700 g schoongeboende nieuwe aardappeltjes - 1 grote rijpe avocado - 3 bakjes tuinkers - olijfolie - sap van 1-2 citroenen

  • team

    Salade - Jamie Oliver: aardappelsalade met gerookte zalm

    - 600 g nieuwe aardappelen - geraspte schil en sap van 1 grote citroen - scheutje rodewijnazijn - olijfolie - 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld e

  • team

    Salade - Jamie Oliver: witlofsalade met peer en appel

    - 4 stronken witlof (als het even kan zowel rode als witte) - 2 goede handappelen - 2 peren - een handvol verse zachte tuinkruiden (kervel, dragon,

  • team

    Vis - Jamie Oliver: Ontbijtlatkes

    500g aardappels, geschild en grofgeraspt 1 ui, gepeld, gehalveerd en in heel dunne ringen gesneden zeezout en zwarte peper uit de molen 6 grote eie

  • team

    Pasta - Jamie Oliver: Killer Mac 'n' Cheese

    zeezout en zwarte peper uit de molen 45 g boter 3 volle eetlepels bloem 10 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden 6 verse laurierblaa

  • team

    Aardappel - Jamie Oliver: Aardappelen met rozemarijn uit de oven

    - olijfolie, of eenden- of ganzenvet - 1 takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes - 5 teentjes knoflook, ongepeld en plat geslagen - 600 g nieuwe

  • team

    Vis - Jamie Oliver: frittata van garnalen en peterselie

    - olijfolie - het sap van ¼ citroen - een flinke klont boter - 180 g verse, gepelde garnalen - ½ gedroogde rode Spaanse peper - de geraspte sch

  • team

    Taart - Jamie Oliver: bramentaart (torta di more)

    - 1 vanillestokje - 500 g mascarpone - 100 ml koffieroom - 3 eetlepels suiker - 3 eetlepels grappa of vin santo - 2 eetlepels bramen- of framboze

  • team

    Vlees - Jamie Oliver: chili con carne

    - 1 limoen - olijfolie - 400 g basmatirijst - 1 bosje verse koriander - 1 volle theelepel kaneel - 500 g biologische yoghurt - 2 eetlepels balsa

  • team

    Rijst - Jamie Oliver: risotto met pompoen, salie, kastanje en pancetta

    - olijfolie - 1 butternutpompoen - 1 eetlepel korianderzaad - 2 kleine gedroogde pepertjes - 12 plakjes pancetta of rookspek - 100 g kastanjes (v

  • team

    Groente - Jamie Oliver: couscous met gegrilde zomergroenten

    - rodewijnazijn - 250 g couscous - 3 rode paprika's - 10 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels citroensap - 2-4 verse rode pepers, dungesneden - 1 h

  • team

    Vis - Jamie Oliver: gegrilde tonijn met salsa van tomaten en koriander

    - olijfolie - sap van 1 limoen - sap van ½ citroen - 6 lente-uitjes, fijngehakt - 1 kg mooi rijpe, maar stevige tomaten - 1 bosje verse munt, al

  • team

    Vlees - Jamie Oliver: geroosterde biefstuk van de haas

    - 1 citroen - olijfolie - een klont boter - een wijnglas witte wijn - 4 preien, in dunne plakjes - 1 eetlepel crème fraîche - 2 teentjes knofl

  • team

    Salade - Jamie Oliver: Griekse salade

    - olijfolie - 10 eetlepels olijfolie - kruiden- of rode-wijnazijn - handvol zwarte olijven, ontpit - 1 grote sjalot, in fijne blokjes - 1 volle t

  • team

    Soep - Jamie Oliver: kikkererwtensoep met prei

    - olijfolie - klont boter - 1 eetlepel olijfolie - 5 middelgrote preien - Parmezaanse kaas, gemalen - 850 ml groente- of kippenbouillon - 1 midd

  • team

    Kip - Jamie Oliver: kipfilet met paddenstoelen, witte wijn en tijm

    - 1 handvol verse tijm - 2 kipfilets van 200 g - 3 flinke klonten boter - 1 groot wijnglas witte wijn - 2 teentjes knoflook, in plakjes - 1 handv

  • team

    Overige - Jamie Oliver: Thaise curry met kip of garnalen

    - 1 limoen - 4 lente-uitjes - 1 eetlepel vissaus - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels sojasaus - 1 eetlepel sesamolie - een handvol peultjes - 2

  • team

    Soep - Jamie Oliver: zomerse paprikasoep

    - ¼ komkommer - cayennepeper - 4 eetlepels olijfolie - extra vierge olijfolie - 1 stengel bleekselderij - 3 eetlepels rodewijnazijn - 2 uien, g

  • team

    Pasta - Jamie Oliver: zomerse tagliatelle

    - 215 ml olijfolie - 115 g pijnboompitten - 500 g tagliatelle of tagliarini - 50 g pecorino, vers van het stuk geraspt - het sap en de geraspte sc

  • team

    Groente - Jamie Oliver: Vegetarische Franse bonen salade

    - 2 theelepels witte wijnazijn - 2-3 theelepels french mustard - zeezout en verse zwarte peper - 1 teentje knoflook, fijn geraspt - 1 sjalot, gesc

  • team

    Pasta - Jamie Oliver: Canneloni uit de Oven

    - 2x 250g kuipjes mascarpone - 100g geraspte taleggio kaas - 2 citroenen - 180g babyspinazie - 20g salie - 2 klontjes boter - 12 lasagne bladen

  • team

    Toetjes - Jamie Oliver: Simpele Fruitsalade

    - 1 appel - 2 bananen - 2 sinaasappels - 2 eetlepels honing - 1 theelepel maanzaad - 1 kopje (gewone) yoghurt - 4 eetlepels gesneden amandelen o

  • team

    Vlees - Jamie Oliver: Sloppy joe

    - ¾ pond mager gehakt of kalkoen (10% vet) - 1 ui, geschild en in blokjes gesneden - 1 groene paprika, uitgeboord en in blokjes gesneden - ¾ kopj

  • team

    Vis - Jamie Oliver: Kabeljauw met Aardappelen en Lente-ui Hutspot

    - Zout - ½ citroen - 1 glas melk - 2 ansjovissen - 1 glas bouillon - Versgemalen peper - 1 wijnglas witte wijn - extra virgin Olijfolie - 1kg

  • team

    Pasta - Jamie Oliver: Farfalle Carbonara met Erwten

    - 1 ei - 455gr Farfalle - 135ml slagroom - 3 handjes vol erwten - Zeezout en versgemalen peper - 2 takjes verse munt, zonder blad - 2 handjes vo

  • team

    Pasta - Jamie Oliver: tomaat macaroni en kaas

    - 2 ansjovis - 340g macaroni - 565ml zure room - 800g rijpe tomaten - 1 teentje knoflook - 1 handjevol verse tijm - ½ geraspte nootmuskaat - e

  • team

    Vlees - Jamie Oliver: Varkenssteak

    - 1 citroen - Olijfolie - Zeezout en versgemalen peper - 2 teentjes knoflook, verpletterd - 1 handjevol salie bladeren, grof gesneden - 2 Varkens

  • team

    Aardappel - Jamie Oliver: aardappelsalade met gerookte zalm

    - olijfolie - 150 ml crème fraîche - scheutje rodewijnazijn - 600 g nieuwe aardappelen - 400 g gerookte zalm, in plakken - geraspte schil en sa

  • team

    Pasta - Jamie Oliver: bloemkool met macaroni

    - olijfolie - 1 grote bloemkool - 8 plakjes pancetta - 250 g crème fraîche - 2 teentjes knoflook - 500 g gedroogde macaroni - 4 dikke plakken

  • team

    Pasta - Jamie's lasagne

    - 1 rijpe tomaten - 5 dl creme fraiche - 150 gram parmazaanse kaas - 250 gram gedroogde lasagne vellen - bolognesesaus , volgens basisrecept

  • team

    Pasta - Carbonara met worst

    - olijfolie - 1 dl slagroom - extra vierge olijfolie - 450 g gedroogde linguine - de geraspte schil van 1 citroen - zeezout en zwarte peper uit d

  • team

    Vis - Snelle tikka van zalm met komkommeryoghurt

    - 1 citroen - olijfolie - ½ komkommer - 2 naanbroden - 1 verse rode Spaanse peper - een paar takjes verse koriander - 4 eetlepels biologische y

  • team

    Pasta - Pasta met tonijn van Jamie Oliver

    - 1 theelepel kaneel - 1 scheutje olijfolie - Gemalen peper en zout - 1 rode ui, gepeld en fijngehakt - 1 bosje vers basilicum alleen blaadjes -

  • team

    Taart - Omgekeerde rodeuientaartje

    - zout - olijfolie - 250 g bloem - 50 g suiker - 250 ml melk - 1 el honing - ½ tl droge gist - 1 ei, losgeklopt - 1 tl granaatappelsiroop -

  • team

    Vis - Kreeft op broodjes

    - 2 el mayonaise - 6 hotdogbroodjes - 85 g zachte roomboter - 500 g gekookt kreeftenvlees - ½ krop ijsbergsla, in reepjes - 50 g bleekselderij,

  • team

    Kip - Kipburrito's

    - 1 el olie - 4 tortilla’s - ½ ui, gesnipperd - het sap van ½ citroen - 2 tomaten, in stukjes - 2 el gehakte koriander - 400 g zwarte bo

  • team

    Cake - Go nuts

    - 2 eidooiers - 100 g suiker - 100 g melkchocolade - 100 g pistachenoten - 2 middelgrote eieren - 100 g blanke hazelnoten - cacao, voor het best

  • team

    Hapjes - Hazelnoottruffels

    - 150 ml slagroom - 25 g zachte roomboter - 75 g gemalen hazelnoten - cacao, voor het bestuiven - 50 g moscovadesuiker of bruine basterdsuiker -

  • team

    Cake - Brownies met guinness & frambozen

    - 200 g suiker - 1 tl bakpoeder - 180 g roomboter - 3 eieren, geklopt - 40 g cacao, gezeefd - 125 g bloem, gezeefd - 200 g frambozen (vers of di

  • team

    Cake - Appel kaneel amandelcake

    - 3 eieren - 100 g bloem - 1 el kaneel - 2 tl bakpoeder - 180 g zachte roomboter - 100 g gemalen amandelen - 2 handappels, in plakjes - 18

  • team

    IJs - IJs met gegrilde nectarines

    - 1 tl venkelzaad - 4 bollen vanille-ijs - 1 tl vloeibare honing - 4 nectarines, in vieren - 2 el lichte basterdsuiker - 2 verkruimelde amaret

  • team

    Taart - Dubbele brownietaart met amandelen

    - 75 g bloem - 3 el cacao - 1 tl bakpoeder - 8 eieren, gesplitst - 300 g fijne kristalsuiker - 400 g pure chocolade (cacaogehalte 70%), in stukje

  • team

    Toetjes - Chocolade chilimousse

    - 1 eiwit - 400 ml slagroom - een snuf gedroogde rode chilivlokken - 200 g chocolade met chilipeper, 70% cacao

  • team

    Vlees - Gegrilde varkenskarbonade

    - olijfolie - 4 varkenskarbonaden Voor de mango-chilisalsa: - 1 mango, in blokjes - het sap van 1 limoen - 1 rode chilipeper, gehakt - de bl

  • team

    Toetjes - Nectarine met vanilleroom & crumble

    - 4 rijpe nectarines - Handvol aardbeien of ander rood (diepvries) fruit Voor de crumble: - 50 g suiker - 100 gr bloem - 50 g roomboter Voor

  • team

    Vlees - Gebraden varkenshaas met kardemom

    - 1 el olijfolie - 2 tenen knoflook - 150 ml droge cider - 2 vijgen, in partjes - varkenshaas van ca. 500 g - zaadjes van 6 kardemompeulen - 1 a

  • team

    Hartig - Tortilla met chorizo en manchego

    - 3 eieren - 3 el olijfolie - 50 g manchego, geraspt - 40 g chorizo, in dunne plakjes - 10 g bladpeterselie, fijngehakt - 6 gekookte nieuwe aa

  • team

    Taart - Macedamia honingtaart

    - 60 g boter - 100 g bloem - 60 g fijne kristalsuiker - 1 tl geraspte sinaasappelschil - 3 el gezeefd vers sinaasappelsap Voor de macadamia-hon

  • team

    Vis - Garnalencurry

    - 1 el olie - 2 tl kurkuma - 1 ui, gesnipperd - 1 el gehakte koriander - 1 rode chilipeper, gehakt - 2 tenen knoflook, geperst - 400 ml kok

  • team

    Hartig - Frittata met zoete aardappel & spinazie

    - olijfolie - 8 grote eieren - 70 g feta, verkruimeld - 300 g diepvriesspinazie - 2 middelgrote zoete aardappelen - 1 hele nootmuskaat, om te ras

  • team

    Vlees - Beef wellington

    - bloem - olijfolie - 1 ei, geklopt - klontje boter - scheut rode wijn - 1 pakje bladerdeeg - een ossenhaas van 1 kg - 1 rode ui, in dunne ring

  • team

    Overige - Flatbread met pompoenhummus en gerookte eend

    - 4 flatbreads - 8 el olijfolie - 1 el wittewijnazijn - 1 teen knoflook, uitgeperst - 200 g plakjes gerookte eend - 100 g gare kikkererwten, uitg

  • team

    Taart - Chocolade pavlova met amarenekersen

    - 3 el suiker - 2 el maïzena - 2 à 3 el cacao - 500 ml slagroom - 2 repen witte chocolade - 350 g fijne kristalsuiker - 1 el wijnsteenzuur of

  • team

    Hapjes - Gefrituurde ricottapasteitjes

    - 1 eidooier - 50 g rozijnen - 100 g fijne kristalsuiker - geraspte schil van 2 citroenen - plantaardige olie om te frituren - bittere honing of

  • team

    Vis - Stokvisbeignets

    - 200 g bloem - snuf paprikapoeder - 250 g stokvis (toko) - 1 rode paprika, gesneden - 2–3 mespuntjes zwarte peper - 4 lente-uitjes, fijngesned

  • team

    Toetjes - Bramentrifle

    - 300 g bramen - 300 ml slagroom - 200 g roombotercake - 100 ml zoete sherry (oloroso of Pedro Ximénez) - 100 g amarettikoekjes (of lange vingers

  • team

    Taart - Vlugge portugese taartjes

    - kaneel - 1 sinaasappel - evt poedersuiker - 125 g crème fraiche - bloem, om te bestuiven - 1 tl vanillepasta of extract - ca 200 g kant-en-kl

  • team

    Toetjes - Rabarbertoet met aardbeien

    - 500 g rabarber - 250 g aardbeien - 4 el boerenjongens - 50 ml sinaasappelsap - 1 zakje vanillesuiker - evt. suikerstengels of lange vingers

  • team

    Hapjes - Kruidkoek met boterpudding

    - 2 eieren - 25 g boter - snuf kaneel - 75 g rozijnen - 400 ml volle melk - 50 g lichte basterdsuiker - fijngeraspte schil van ½ sinaasappel -

  • team

    Toetjes - Bramencrumble

    - 235 g bloem - 300 g bramen - het sap van 1 citroen - 450 g appels, geschild, in parten - 115 g suiker, plus extra voor de vruchten - 135 g zach

  • team

    Taart - Crepetaart met citroen

    - 6 tl gelatinepoeder - 20 (kant-en-klare) crêpes - 4 potjes lemon curd à 320 g - rasp van 1 citroen en crème fraîche Voor de gekonfijte sch

  • team

    Pasta - Pasta puttanesca

    - olijfolie - parmezaanse kaas - 300 gram tagliatelle - 1 rode ui, fijn gesneden - 2 blikken gepelde tomaten - versgemalen zout en peper - 1 ha

  • team

    Vis - Lentezalm met basilicum aardappels

    - zeezout - 1 zak veldsla - 2 takjes dille - 1 bakje basilicum - 1 teentje knoflook - 1 (biologische) citroen - olijfolie extra vergine - versg

  • team

    Overige - Chocolade mousse

    - 1 ei - 1 el honing - 25 gr boter - 150 ml slagroom - 100 gr pure chocolade - ½ el drank naar keuze. Ik heb deze keer rum gebruikt, maar ook wh