Calamaresringen
Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng in een diep bord de citroenrasp door het broodkruim en breng op smaak met peper en zout.
2. Doe in twee aparte diepe borden de bloem en de eieren.
3. Dep de inktvisringen met keukenpapier droog.
4. Haal een ring eerst door het ei, dan door de bloem en als laatste door het broodkruim. Doe dit met alle ringen.
5. Hak de augurkjes en kappertjes fijn. Meng dit door elkaar en voeg mayonaise, yoghurt en knoflook toe. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
6. Verhit de olie in een (frituur)pan.
7. Als je een ring erin doet en het gaat na paar seconden bruisen dan is het goed heet.
8. Frituur de ringen per twee tegelijk zodat je ze snel om kan draaien zodat beide kanten mooi bruin en krokant frituren.

TIP! Lekker met een grote frisse salade erbij, dan is het genoeg als hoofdgerecht voor 3 personen.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door:

Reacties

  • Robje38
    (28-03-2013)

    moi