Lasagne cupcakes
Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een bakvorm voor muffins in met de olijfolie.
2. Bak het gehakt met peper en zout naar smaak en laat het vervolgens uitlekken.
3. Snijd de lasagnevellen in cirkels die net wat groter zijn dan de vormpjes.
4. Zet 90 gram van de Parmezaanse kaas en 90 gram van de mozzarella apart, deze gebruik je later voor bovenop de 'cupcakes'.
5. Begin met het maken van de lagen, begin hierbij met een stukje lasagnevel die je stevig tegen de bodem aan drukt.
6. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas, ricotta en mozzarella over en bedek vervolgens met gehakt en de saus, doe dit twee keer.
7. Pas bij het maken van de lagen goed op dat je niet te veel van alles wilt gebruiken! Less is more in dit geval. Top de mini-lasagnes met mozzarella en Parmezaanse kaas.
8. Bak de cupcakes 18-20 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
9. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuutjes afkoelen.
10. Haal de cupcakes uit de vorm en serveer met een paar blaadjes basilicum en besprenkel met een klein beetje olijfolie.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (0 stemmen)

Door: