Schiacciata met blauwe druiven
Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Schenk de olijfolie in een kom en roer de takjes rozemarijn erdoor. Kneus de rozemarijn, zodat het aroma goed vrijkomt. Zet de olijfolie een paar minuten apart.
2. Doe de tarwebloem, het fijne zeezout en 1 eetlepel basterdsuiker in een grote kom en roer alles goed door elkaar. Voeg de gist toe en roer opnieuw.
3. Giet 2 eetlepels van de rozemarijnolie en genoeg warm water erbij om er een zacht maar niet te plakkerig deeg van te maken.
4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed alles in 5 minuten tot een soepel deeg.
5. Meng ook de druiven erdoor en kneed het deeg dan nog eens 2 tot 3 minuten. Het deeg kan nu wat plakkerig aanvoelen. Gebruik eventueel een beetje extra bloem om het deeg wat steviger te maken.
6. Leg het deeg op een bakplaat met opstaande rand en verdeel het goed, zodat het overal even dik is.
7. Laat het deeg op een warme plek ongeveer 40 minuten rijzen, totdat het in volume verdubbeld is.
8. Verwarm de oven voor tot 220 graden.
9. Druppel de rest van de rozemarijnolie over het gerezen deeg en bestrooi het met wat extra rozemarijn en de rest van de basterdsuiker.
10. Bak de schiacciata in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat hem even afkoelen op een rooster.
11. Eet het brood het liefst vers uit de oven of verpak het goed in plasticfolie en bewaar het in de vriezer.
12. Laat het dan voor gebruik helemaal ontdooien en bak het, gewikkeld in aluminiumfolie, 5 minuten in een voorverwarmde oven.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door: