Stroopwafels
Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor de wafels:
    1 ei.
    50 gram gist,
    500 gram bloem,
    een beetje lauwe melk,
    250 gram gesmolten boter,
    150 gram witte basterdsuiker,

    Voor de vulling:
    75 gram boter,
    500 gram stroop,
    1 theelepel kaneelpoeder.
    300 gram donkere basterdsuiker,

Bereidingswijze

1. Maak van de wafelingredienten een beslag. Het wordt een vrij stevige massa die u met de hand moet kneden.
3. Laat het deeg 3 kwartier rijzen, liefst op een vochtig-warme plek.
4. Kneed het dan opnieuw en verdeel het vervolgens in balletjes ter grootte van een stevige knikker.
5. Bereid dan de vulling: Verwarm de stroop en meng er de andere ingrediënten door.
6. Leg een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar.
7. Til de wafel met een mes uit het ijzer en snijd hem open als hij nog warm is (wacht u te lang, dan zal de wafel breken).
8. Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft erop.

TIP: Om te voorkomen dat u niet snel genoeg bent om de wafels open te snijden, kunt u het bakken en opensnijden het beste met z'n tweeën doen.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)

Door: