Bara met Quorn
Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Alle ingrediënten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg èèn nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen).
2. Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken.
3. Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.

Een tip! Je kunt bara serveren met Chutney, Exotimex Redi Pepre Sauce, Exotimex Mastersauce, Faja Lobi Hot Sambal.
Nog een tip! Je kunt in plaats van gele erwten besan ook oerdie besan (vers gemale oerdie) gebruiken.
De aller laatste tip! Wat je er lekker bij kunt driinken is Cherry Bouguet Trafasie, Green Punch Trafasie of Pine Apple Trafasie. Dat zijn échte Surinaamse frisdranken.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door: