Spareribs
Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • Marinade:

Bereidingswijze

1. Hak de spareribs in kant en klare eetbare stukken.
2. doe er wat peper en zout overheen.
3. maak de marinade met de ingrediënten zoals hierboven vermeld.
4. Leg ze voor minimaal vier uur in de marinade (liefst 24 uur) af en toe omroeren, of neem een grote plastic zak en hutsel ze daar in.
Bereidingswijze:
1. Kook de spareribs zachtjes in 30 minuten met water en de marinade saus (houd een beetje marinade achter om ze straks nog een keer in te smeren.)
2. Laat de gekookte spareribs uitlekken en dep ze met keukenpapier zo droog mogelijk.
3. Smeer ze voor het afbakken nog even in met de achtergehouden marinade, of een mengseltje van honing, olie met sambal als je dat lekker vindt.
4. Bak ze in ongeveer 15 -20 minuten in een voorverwarmde oven van 180C of nog beter op de BBQ/gril af. Regelmatig even draaien en insmeren met de marinade.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)

Door: