Ketjap Pinda Kip
Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kipfilet in blokjes snijden.
2. Kook de broccoli roosjes 3 minuten in ruim water gaar, daarna afgieten en uitlekken; verhit 2 eetlepels olie en wok de broccoli 3 minuten met zout en peper naar smaak.
3. 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten
4. Voeg hierna de kipfilet hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
5. Voeg de Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) en bruine suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken
6. Hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en circa 20 minuten met deksel op de pan, op matig vuur, stoven.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (2 stemmen)

Door: