Franse tomatentaart
Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    Deeg:

  • Vulling:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Doe de bloem en zout in de kom van een foodprocessor.
3. Voeg de blokjes boter toe en druk een paar keer op de pulseknop tot een kruimelig mengsel ontstaat.
4. Voeg het losgeklopte ei en 2 eetlepels ijskoud water toe en druk nog een paar keer op de pulseknop tot het deeg samenkomt.
5. Controleer of het deeg al goed is: neem wat deeg uit de kom en knijp dit samen. Als het niet uit elkaar valt is het goed. Is het nog kruimelig/te droog voeg dan nog wat ijswater toe en druk een paar keer op de pulseknop.
6. Stort het deeg op een werkplek storten en kneed het snel tot een bal.
7. Je kunt het deeg ook maken door de boter met je vingers door de bloem te wrijven of de klontjes boter met een pastryblender of twee messen door de bloem te snijden.
8. Rol het deeg op een licht bebloemde werkplek uit tot een dunne lap (iets groter dan de vorm zodat je een opstaand randje kunt maken) en bekleed daar de taartvorm mee. Snij het randje mooi bij.
9. Druk met je vingertoppen deukjes in het deeg.
10. Strijk een dun laagje mosterd over de bodem, dit gaat heel makkelijk met de achterkant van een lepel.
11. Beleg de bodem met plakjes tomaat, besprenkel ze met olijfolie, strooi er de helft van de kruiden over en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
12. Leg de plakjes geitenkaas erop, bestrooi met de rest van de kruiden en druppel er de honing over.
13. Bak de taart in 25 a 30 minuten gaar.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)

Door: