Peanut Butter Cookies
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier.
2. Meng de pindakaas met de suiker in de ene kom.
3. Pak nog een andere kom en meng daarin het ei, vanillepoeder, gist en kaneel.
4. Giet het eimengsel vervolgens bij de pindakaas en meng goed, totdat je een soort dik koekdeeg hebt.
5. Draai in je handpalm kleine bolletjes (voor de oud-knikkeraars onder ons: ter grootte van een 'bonk') en leg deze - met redelijk wat tussenruimte - naast elkaar op het bakblik.
6. Druk de bolletjes met een vork plat tot een koekje met dikte van een 1/2 cm - zorg voor mooie kruisvormpjes aan de bovenkant (druk eerst de ene kant op en dan dwars daarop nog een keer de andere kant op).
7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 10 tot 12 minuten. De randjes moeten lichtbruin zijn.
8. Laat de koekjes volledig afkoelen (als je ze warm vastpakt zijn ze echt nog te zacht en deuken ze helemaal in (weet ik uit ervaring) - dat is natuurlijk niet de bedoeling) en smullen maar.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (0 stemmen)

Door: