Dubbele citroen koekjes
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor de koekjes:

  • Voor de vulling:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Klop de boter met poedersuiker, vanille en geraspte citroenschil tot een bleke, luchtige massa.
3. Zeef de bloem met de maizena en roer hem door de botermassa.
4. Doe het deeg in een spuitzak met stervormig spuitmondje van 1 cm doorsnede en spuit met steeds 4 cm tussenruimte 5 cm lange reepjes op een ingevette bakplaat.
5. Bak de koekjes 12 minuten.
6. Laat ze even opstijven en leg ze dan op een rooster om af te koelen.
7. Klop voor de vulling de boter met de poedersuiker en citroenschil+sap licht en luchtig.
8. Strijk wat vulling op de platte kant van een koekje en druk er een tweede met de platte kant tegenaan.
9. Enkele koekjes kun je tot wel 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel. De dubbele koekjes blijven 2 tot 3 dagen goed.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (0 stemmen)

Door: