Muffins met bosbessen en chocolade
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

    Voor het deeg:

  • Voor de crème:

  • en verder nog:

Bereidingswijze

1. Haal de schil van de citroen en snijd ze heel fijn.
2. Meng de eieren en de suiker samen.
3. Voeg de bakpoeder en het bloem toe, meng dit samen goed.
4. Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Voeg aan 1 deel de cacaopoeder toe en meng het goed door elkaar.
5. Voeg in het andere deel de citroenschil toe.

Voor de crème:
1. Klop de eieren goed los met de suiker.
2. Voeg de mascarpone toe en meng het goed door.
3. Gebruik silicone vormpjes, doe eerst vanuit het midden een schep bruin beslag erin.
4. Daar boven op doe je 1 el bosbessen.
5. Dan een schep wit beslag.
6. Dan nog 1 el bosbessen er boven op.
7. En daar op nog 1 el van mascarpone créme op.
8. Zet ze dan in een voorverwarmde oven van 180° en laat ze daar ongeveer 30-35 min in staan. Laat ze daarna afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Dan kun je de muffins nog glaceren met gesmolten pure chocolade.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)

Door: