Bladerdeeghapjes met spinazie, feta of gehakt.
Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en snij de bladerdeeg (schuin) door de helft.
2. Verhit de olijfolie in een pan en rul het gehakt, als je gehakt gebruikt i.p.v. feta.
3. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak dit zo durende 3 minuten.
4. Voeg nu de spinazie in de pan. Wanneer je voor feta kiest, snij je als je een plak feta kaas heb genomen deze in kleine stukjes.
5. Voeg de oregano toe en zout en peper om het op smaak te maken.
6. Je moet zelf even proeven voor de hoeveelheid zout/peper. De feta-kaas is al vrij zout van zichzelf, dus let op met je hoeveelheid zout, als je voor het ingrediënt feta heb gekozen.
7. Verwarm de oven op 200 graden. De vulling kan nu worden verdeeld over de bladerdeegplakjes. Vouw de plakjes dubbel in een punt, als een appelflap vorm, maar dan in het klein doordat je de plakjes bladerdeeg door de midden heb gesneden.
8. Klop een ei even los in een schaaltje en smeer met een kwastje een laagje ei-mengsel over de bovenkant van het bladerdeeg, voor een goudbruin korstje.
9. Doe de bakplaat of schaal in de oven voor 15 minuten.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (5 stemmen)

Door: