Speculoos recept
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de bloem met de bruine suiker, speculaaskruiden en kaneel in een kom en roer om.
2. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in.
3. Voeg ook de hoeveboter toe en meng in een keukenrobot. Je kan ook een mixer gebruiken of met de hand werken.
4. Voeg ook een scheutje water toe en meng verder tot een stevig deeg en het water helemaal in het deeg verdeelt is.
5. Bol het deeg op, wikkel in plastiekfolie en laat een nachtje rusten zodat de kruiden goed in het deeg kunnen trekken en het deeg weer opstijft om makkelijk koekjes uit te snijden.
6. Bebloem een werkvlak zodat het deeg niet blijft plakken en rol uit tot 3mm dikte. (hoe dikker de koekjes, hoe langer je ze moet bakken)
7. Steek er allerlei vormpjes uit en leg op boterpapier.
8. Bak de speculoos koekjes een 10 tot 12 tal minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (2 stemmen)

Door: