Cupcake cake pops
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 24Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor de chocolade cake:

  • Voor de roomkaas frosting:

  • Voor de decoratie:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175*C.
2. Vet het cakeblik in en bestrooi het vervolgens met cacaopoeder. Hou het blik even onderste boven boven de gootsteen om zo het overtollige poeder te verwijderen.
3. Zeef cacao, meel, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout in de mengkom.
4. Mix in ongeveer 2 minuten, op een lage snelheid de olie, karnemelk, vanille, eieren en warm water tot een gladde massa
5. Voeg nu in drie gelijke delen het meel-mengsel al mixend bij het olie-mengsel.
6. Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake gaar en donkerbruin in ongeveer 45 minuten, waarbij je na 22,5 minuut het cakeblik draait.
7. Laat de cake de eerste 20 minuten na het bakken afkoelen in het blik, daarna kun je het verder laten afkoelen op een rooster.

Voor de roomkaas frosting:
1. Mix in ongeveer 30 seconde de roomkaas en de boter op een hoge snelheid tot een romige massa.
2. Zet de mixer op de laagste snelheid en voeg geleidelijk de suiker toe.
3. Voeg het vanille extract toe en mix de frosting nog 1 minuut op de hoogste snelheid.

Voor de candy melts:
1. Smelt de Candy Melts zoals aangegeven staat op de verpakking.

Voor de cupcake fun:
1. Bekleed de bakplaat met bakpapier
2. Vermaal de cake in de keukenmachine tot er kleine kruimels ontstaan.
3. Schep de cakekruimels in de kom met de roomkaas frosting en meng in 10 tot 15 minuten, de cake en frosting al scheppend met een grote lepel tot een massa.
4. Rol vervolgens van deze roomkaas-chocoladecake-frosting kleine balletjes met een doorsnede van 4 centimeter.
5. Leg alle balletjes op de bakplaat en zet de bakplaat nu 2 uur in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
6. Druk voorzichtig alle balletjes voor de helft door het kleine bloemvormige uitsteekvormpje, en schuif ze voorzichtig weer omhoog. Op deze manier krijgen de balletjes een cupcakevorm. 7. Plaats de bakplaat met kleine cupcakejes weer even in de koelkast.
8. Dompel de cupcakejes vervolgens na 10 minuten met de onderkant onder in de gesmolten chocolade candy melts.
9. Steek vervolgens in elke cupcake een stokje en laat het chocolade glazuur 20 tot 25 even uitharden.
10. Dompel de bovenkanten van alle cupcake lolly's onder in de gesmolten roze candy melts, druk een m&m boven op het roze glazuur en strooi wat hagelslag over de roze candy melts.
11. Steek alle Cupcake Pops in het piepschuim en laat ze daar nu zeker anderhalf uur uitharden.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door: