Aspergekoekjes met ham, kruiden en gemengde sla
Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

    4 eieren
    10 el bloem
    500 g asperges
    250 g hamblokjes
    150 g gemengde salade
    4 el vloeibare margarine
    1 zakje salademix Italiaanse kruiden
    400 g voorgekookte stevige aardappelen
    2 zakjes Knorr Saus voor Asperges (à 40 g)
    8 el fijngehakte gemengde groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook en basilicum)

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf. Snijd ze in dunne plakjes (ca. 3 mm.) Snijd de aardappelen in hele kleine blokjes.Strooi 1 zakje aspergesaus leeg in een grote schaal. Roer de bloem erdoor. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg de helft van de kruiden, de ham, de plakjes asperge en de aardappelblokjes toeVerhit een lepel margarine in een grote koekenpan, schep er naast elkaar ca. 8 grote lepels van het aspergekoekjesbeslag in en bak de koekjes om en om bruin en gaar in ca. 5 minuten. Leg ze op keukenpapier en bak de rest van de aspergekoekjes.Bereid ondertussen het andere zakje aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de salademix in een grote schaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hussel de sla en de rest van de groene kruiden door de dressing. Zet 4 kleine schaaltjes op 4 grote borden. Schep de aspergesaus erin, leg de aspergekoekjes ernaast en schep de sla erbij. Dip de aspergekoekjes in de saus.

Tip: Voor een gerecht zonder vlees kun je de koekjes ook maken zonder ham.

Tip: Voor het schillen van asperges is een aspergeschiller ideaal. Maar ook met een dunschiller of scherp glad mesje gaat het uitstekend.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)

Door: