- Maak de terrine een beetje nat en bekleed deze met folie
- Blancheer het blad van de paksoi, spoel af met koud water en droog het tussen wat keukenpapier.
- Terrine bekleden met gerookte zalm.
- Asperges schillen, in stukjes snijden en koken in de room tot ze gaar zijn.
- 3-4 asperges heel laten, beetgaar koken en apart houden.
- De gesneden en gekookte asperges pureren
- Geweekte gelatine in aspergeroom mengsel oplossen.
- Zo snel mogelijk afkoelen en de terrine half vullen.
- Hele asperges in paksoi draaien en in half gevulde terrine leggen. Op laten stijven (eventueel even in de diepvries) en dan de terrine vullen met de rest van het aspergemengsel.
- Gerookte zalm over mengsel dichtklappen. Zo snel mogelijk af laten koelen.
- Mooie plakken snijden, op bord leggen en garneren met enkele bieslooksprieten of wat dille.
Met een heerlijk wit wijntje erbij wordt het echt genieten.
Beoordeel het recept:
Door: ReceptenVandaag