Bietensoep met appel
Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snijd de biet, knolselderij en appel in blokjes.
2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de knolselderij toe en bak 6 min. mee. Schep de biet en appel erdoor en bak nog 1 min. Voeg de bouillon met 4 takjes peterselie toe aan het bietenmengsel. Breng aan de kook.
3. Laat op laag vuur afgedekt 15 min. koken.
4. Snijd de rest van de peterselie fijn.
5. Pureer de soep met de staafmixer.
6. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel over 4 borden en schep er 1 el zure room op. Maak met een vork een spiraal. Bestrooi met de peterselie en munt.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (2 stemmen)

Door: