Tomatensoep met balletjes
Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

  • -2 theel. suiker

Bereidingswijze

1. Snijd de tomaten in grove stukken. doe ze in de pan en zet de pan op een matig vuurtje. wacht tot er vocht uit de tomaten vrijkomt. roer af en toe. Leg -als er een bodem vocht in de pan ontstaan is- een deksel op de pan en zet het vuur hoger. wacht tot de inhoud kookt en zet dan het vuur laag en laat de deksel erop. af en toe roeren. laat dit 10 minuten pruttelen.
2. Zet een vergiet op een grote kom en giet de tomaten door de zeef.(sap bewaren) laat de tomaten wat afkoelen en doe ze in de blender en laat het tot pap pureren.(als je geen blender hebt dan de tomatenmassa met de bolle kant van een soeplepel door een fijne zeef wrijven).
3. Was de pan af en doe er dan wat bakmargarine in. als het schuim weg is de ui en de knoflook erin doen. goed roeren en op een klein vuurtje 5 min. laten gaar worden. vervolgens doe je de sap van de tomaten uit de kom bij de uimassa en doe het tomaten mengsel er ook bij(tomatenmengsel nog eens door de zeef doen i.v.m. eventuele pitjes of velletjes!). flink doorroeren. vervolgens het pak tomatensap erdoor roeren en de gehaktballetjes en verder nog 750 ml tot 1 liter, ligt er aan hoe dik je de soep wil) heet water. goed roeren.(ik gebruik zelf 750 ml) als dit bijna kookt dan het zakje droge tomatensoep erdoor roeren. flink roeren zodat het niet gaat klonteren. vervolgens de 4 maggieblokjes (of de groentebouillon blokjes + maggieblokjes) erdoor en de vermicellie. naar smaak wat zout en peper en evt. 2 theelepeltjes suiker. alles weer laten koken, dan vuur laag, deksel schuin op de pan en 10 minuten zachtjes laten pruttelen.

TIP: Heerlijk met geroosterd stokbrood.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (2 stemmen)

Door: