Kippensoep
Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:
1. Hak de kip in delen.
2. Verwijder alleen de buitenste schil van de uien en hak die in vieren. Door een stuk schil mee te koken krijgt je bouillon een mooi bruine kleur.
3. Snijd de wortel in stukken en doe dat ook met de bleekselderij en prei
4. Hak 2 stronkjes bladselderij en 2 stronkjes peterselie fijn.
5. Hak de knoflook fijn.
6. Zet een grote pan op het vuur en doe de kip daarin. Zet de kip net onder water. Een centimer of vijf is voldoende.
Bereidingswijze:
7. Laat de kip koken. In het begin schuimt het een beetje. Dat schuim (=calogeen) moet je er af halen, dat smaakt niet lekker. Overigens valt het met gevogelte wel mee met de hoeveelheid schuim, soms heb je er vrijwel geen last van.
8. Doe de groenten bij de kippensoep en roer het geheel af en toe door. De soep moet rustig pruttelen. Ik vind een uur of vier het lekkerst, je weet dan zeker dat de soepkip heerlijk mals is.
Haal de kip eruit en verwijder de botten. Snijd de kip fijn en houdt de kipdelen vervolgens apart.
9. Haal de kippensoep door een vergiet. Je kunt het laatste vocht gewoon uit de groenten persen. Als je een heel erg heldere bouillon wilt, moet je de kippensoep door een doek zeven.
Laat de gezeefde bouillon vervolgens zonder deksel inkoken tot tweederde.
10. Als je de soep direct wilt eten, kun je de kipdelen er weer bijdoen. Wil je de bouillon later gebruiken, dan moet je hem afkoelen. Anders heb je kans op bacterien. Zet daarvoor de hete pan in een met koud water gevulde gootsteen en roer flink door de kippensoep. Binnen tien minuten is je bouillon dan koel genoeg om even te bewaren.
11. Om de kippensoep klaar te maken, verwarm je de kip weer op in de bouillon.
12. Verdeel de kip over de borden en giet het vocht erover. Lekker en prima medicijn tegen de griep. Daar kan geen pakje kippensoep tegenop!



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door: