Oosterse wortelsoep met gegrilde kip
Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten, 750 ml water en de wortel in een soeppan en breng aan de kook. Kook 10 min.
2. Schep in een diep bord de kipfilet met de olie, de komijn en peper en zout om. Verhit een grillpan en rooster de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep nog 10 min. op laag vuur. Rooster ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Snijd het brood in puntjes en houd warm in een schone theedoek. Breng de soep verder op smaak met de munt en peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen en schep er de gegrilde kip op. Geef er de warme broodpuntjes bij en eventueel partjes limoen of citroen voor een fris accent.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (2 stemmen)

Door: