Gehaktbrood in muffinvormpjes
Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor het gehaktbrood:

  • Voor de saus:

  • Voor de puree topping:

Bereidingswijze

1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
2. Begin met het maken van het gehaktbrood door alle ingredienten in een kom met elkaar te mengen. Kneed het mengsel totdat alle smaken goed gemengd zijn, maar doe dit niet te lang. Leg het in de koelkast terwijl je de saus maakt.
3. Meng de chilisaus met de boter en de mosterd totdat het goed gemengd is. Zet apart.
4. Vet 12 muffinvormpjes in met zonnebloemolie en vul met een handje van het vleesmengsel.
5. Druk het vlees iets naar beneden totdat de vorm volledig gevuld is.
6. Top de cupcakesmet een theelepel saus en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Maak ondertussen de puree door de aardappelen met de eidooier, room of creme fraiche en zout tot je een egaal mengsel hebt.
8. Roer er de gesmolten boter door en vul een spuitzak met kartelig uiteinde met de puree. Leg deze apart, maar niet in de koelkast. Haal de cupcakes uit oven.
9. Spuit een beetje van de puree op iedere cupcake zoals je bij een normale zou doen met icing.
10. Leg de cupcakes even onder de grill totdat de puree iets bruin is geworden, of brand met een brulee-brander.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (0 stemmen)

Door: