Baba au rhum met ananas en passievrucht
Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten


  • Voor de siroop:

Bereidingswijze

1. Klop in een kom met een mixer de eieren met de suiker bleekgeel en luchtig.
2. Voeg gesmolten boter, bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
3. Schenk het beslag in de vormpjes en bak de cakejes in een op 160 graden voorverwarmde oven in ca 25 min gaar en licht goudbruin. Laat ze afkoelen.
4. Maak vlak voor het opdienen de siroop.
5. Snij het vanillestokje overlangs doormidden.
6. Breng de suiker met vanillestokje en 150 ml water aan de kook. Laat ca 5 min koken.
7. Snij de passievruchten doormidden en lepel er het vruchtvlees uit.
8. Voeg toe aan de siroop en laat nog enkele min koken. Haal van het vuur en schenk er de rum bij.
9. Leg de cakejes in de warme siroop en laat 10 min marineren.
10. Dien de baba lauwwarm op met een plak ananas, wat siroop en eventueel geklopte slagroom.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)

Door: