Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep
Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

    3 eetl. olijfolie
    1 grote zoete ui, fijngehakt (waarom een zoete? Geen idee, ik heb ze gekocht, maar vlgs mij kan het ook wel met een gewone ui)
    4 tenen knoflook in stukjes
    1 eetl. gedroogde marjoraan
    500 gr kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes
    1 lt hete groentebouillon van 2 tabletten
    100 gr mascarpone
    Zout, versgemalen peper
    100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op lage stand in 5-8 min glazig maar niet burin. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat an de kook komen. Kook de aardappel in ca. 10 minuten gaar. Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (5 stemmen)

Door: