Kip in de hoed
Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    400 g kipfilet
    zout en peper
    2 eetlepels melk
    1 teentje knoflook
    1 1/2 zakje kerriesaus
    6 gemberbolletjes (pot)
    50 g boter of margarine
    2 eetlepels paneermeel
    1 theelepel sambal oelek
    50 g geraspte belegen kaas
    1 pakje bladerdeeg (diepvries)
    1 pot kersen (zonder pit 350 g)
    1/2 eetlepel boter om in te vetten
    1 eetlepel bloem om te bestuiven
    1 bekertje creme fraiche (200 ml)

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden celcius of gasovenstand 4. Bladerdeeg ontdooien. In zeef kersen laten uitlekken. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, kersen en creme fraiche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien. Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm. Op vulling leggen en rand dichtdrukken. Bovenkant bestrijken met melk. Hartige taart een richel onder midden van oven in ca. 30 a 40 minuten goudbruin en gaar bakken.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (4 stemmen)

Door: