cremesoep van pastinaak met groenten chips
Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    soep:
    300 gram pastinaak
    500 ml runderboullion (blokje of recept hieronder)
    125 ml slagroom
    4 druppeltjes tabasco

    boullion
    1 liter water
    300 gram gehakt
    1 winterwortel
    1 prei
    selderij
    2 takjes peterselie
    2 kruidnagels
    zout en peper

    groentenchips
    4 zoete aardappels
    1 pastinaak
    4 rode aardappels
    oliefolie

    lekker erbij coulis
    3 eetlepels walnoten
    4 takjes peterselie
    1 theelepel grof zeezout
    4 eetlepels oliefolie

Bereidingswijze

runderboullion
zie boven

soep
Schil de pastinaak en snij klein. Kook de pastinaak gaar in de runderbouillon en pureer het. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. voeg de tabasco toe.

Coulis:
alles met een mixer fijn maken en een dag van te voren in de vriezer leggen.
Voor het opdienen een lepel op de soep leggen

groentenchips
Schil de zoete en de rode aardappels en schil de pastinaak. , en snij de aardappels en pastinaak in flinterdunne plakjes. Frituur deze chips in kleine porties in een wokpan in een laag olijfolie.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (2 stemmen)

Door: