Appel-bladerdeegtaartjes koken met kids
Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. laat de 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Dat doe je ongeveer 15 minuten voordat je begint met dit recept.
2. Knip een stuk bakpapier af en leg dit op een bakplaat, het bakpapier moet er precies in passen. Laat de oven warm worden op 200 graden.
3. Duw met een appelboor het klokhuis uit 2 stevige appels. Snij de appels n dunne plakjes.
4. Leg de bladerdeegvelletjes op een snijplank. Leg de appelplakjes in het midden van elk velletje.
5. Snij een rondje uit het bladerdeeg, om de appelplakjes heen. Zorg dat je een rand van 1/2 centimeter om de apel overhoudt.
6. Leg de rondjes bladerdeeg met de appelplakjes voorzichtig op de bakplaat.
7. Doe 1 ei in een kommetje en roer zo hard met een vork, dat al het ei dezelfde kleur heeft.
8. Smeer de bladerdeegtaartjes dun met ei in, gebruik hiervoor een kwastje.
9. Strooi 2 eetlepels rietsuiker over de balderdeegtaartjes.
10. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de bladerdeegtaartjes in 20 tot 25 minuten gaar en mooi bruin.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door: