Gevulde paprika's met surinaams gehakt
Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin het ui/knoflook mengsel. Voeg na een minuutje of 2 de maggiblokjes, wat zwarte peper en de blokjes tomaat toe en bak nog even door totdat het een mooi mengsel is geworden.
3. Voeg het gehakt toe aan het mengsel en rul het gehakt totdat het mooi bruin is geworden. Voeg daarna de soja, ketjap en de laurierblaadjes toe en laat dit nog een minuutje of 5 zachtjes pruttelen. Voeg eerst 1 eetlepel soja toe en proef daarna. Als het zout genoeg is, hoeft er geen extra soja bij en anders voeg je alsnog een eetlepel toe.
4. Maak in de tussentijd de paprika's schoon; snijd het bovenkantje eraf en haal de zaadlijsten eruit. Zet de paprika's in een ovenschaal (hoeft niet ingevet te worden). Als het gehaktmengsel klaar is, vul je de paprika's daarmee. Haal wel even de laurierblaadjes eruit, dat eet later wat makkelijker.
5. Strooi flink wat geraspte kaas op de bovenkant van de gevulde paprika's en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de paprika's ongeveer 15-20 minuten totdat het kaaslaagje mooi bruin en knapperig is geworden.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (2 stemmen)

Door: