Paprikaroomsoep
Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook zonder hem te kleuren.
2. Voeg de paprika toe en bak 3-4 min. mee.
3. Voeg de tomatenblokjes, de fond, de slagroom en de tijmblaadjes toe en breng de soep aan de kook.
4. Laat 15 min. zachtjes op laag vuur koken, pureer de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Houd de soep warm op laag vuur.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan een kant dun met eidooier.
6. Schep de soep in 6 kommen. Bestrijk ook de rand van de kommen dun met eidooier en leg er de deegplakjes op met de ingesmeerde kant boven. Druk het deeg licht aan, snijd eventueel overhangend deeg weg en bak de deeghoedjes in de oven in 15 min. gaar en goudbruin. Bestrooi het deeg met een mespunt paprikapoeder en serveer direct.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door: