baguette
Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng voor het voordeegje alle ingrediënten tot een papje en plaats 24 uur afgedekt in een schaaltje (met een beetje ruimte) in de koelkast.
2. Meng de volgende dag alle ingrediënten behalve het voordeeg en de verse gist en kneed 7 minuten met de hand Als het te nat is, voeg dan een handje bloem toe. Te droog: wat extra water. Laat deeg 10 minuten rusten. Voeg gist en voordeeg toe en kneed nog eens 5 minuten. Laat 1 uur rijzen (1e rijs), afgedekt op warme tochtvrije plaats. Weeg deegstukken van 350 gram af (of verdeel in 5 gelijke delen) en laat 5 minuten rusten.
3. Vorm tot stokbroden: strooi dun bloem over het werkvlak. Neem één deegstukje, druk de lucht eruit met de vlakke hand en vouw het dubbel. Vouw het op deze wijze in totaal ca. 4 x dubbel. Als vanzelf ontstaat een lange smalle vorm. Rol de vorm met de hand nog een beetje bij.
4. Leg met voldoende tussenruimte op bebloemde bakplaat of (thee)doeken en laat 50 tot 70 minuten rijzen (2e rijs). Oven voorverwarmen (hete lucht of broodbakstand) op 225 graden C. Snijd de deegstukken overlappend in en bak per drie stuks, 20 minuten in de oven op 225 graden C.
5. Extra vocht toevoegen (schaal met water, plantenspuit) in de oven zorgt voor een dunnere en zachtere korst. Ik zou geen vocht toevoegen, voor een extra knapperig resultaat.
Bakken op een stenen plaat heeft natuurlijk de voorkeur bij het bakken van dit brood! Ik gebruik daarvoor een pizzasteen van Boretti (gekocht bij de Intratuin). De steen plaats ik 30 minuten vooraf in de oven op de gewenste temperatuur. Het deeg kan na het rijzen direct op de steen worden gelegd en in de oven afgebakken. Het blijft dan niet plakken.Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)

Door: