Franse crepes
Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng de bloem, zout en eieren met een houten lepel in een grote kom.
2. Giet 1 of 2 eetlepels melk erin als begin (dit is een cruciale stap omdat als je de melk in een keer erin gooit, je stukjes in het beslag zal krijgen). Vervolgens voeg je langzaam de overgebleven melk toe terwijl je voortdurend blijft roeren. Voeg de olie toe, als je die gebruikt. Laat het beslag tenminste 2 uur staan.
3. Om ze te bakken: verwarmt een crepe-pan op matig vuur. (Ik vind een gietijzeren crepe-pan fijn, maar een koekenpan kan ook dienst doen als een crepe-pan).
4. Doe 1/2 theelepel boter in de pan. Zodra het gesmolten is, giet je een pollepel beslag in de pan en verspreid je het beslag gelijkmatig verspreid over de bodem van de pan door de pan te draaien.
5. Bak de crepe ongeveer 2 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn

TIP: Om het nog lekkerder te maken kun je er jam of nutella in doen en er wat poedersuiker overheen strooien.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door: