Oreo cupcakes
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Cupcakes :
1. Verwarm als eerst de oven voor op 180 graden. Klop daarna de eieren los in een kom en voeg de suiker, melk, eieren, boter en vanille toe. Meng dit tot een glad geheel. Nu is het de bedoeling dat je de 7 Oreo koekjes verkruimelt tot kleine stukjes en dit door het beslag schept.
2. Als je bruine Oreo cupcakes wilt maken zou je voor de kleur nog een aantal eetlepels cacao erdoor kunnen scheppen. Wanneer het beslag klaar is schep je de 12 vormpjes ongeveer voor 2/3 vol. Bak hierna de cupcakes in ongeveer 15 minuten gaar in de oven. Laat de cakejes als ze klaar zijn even buiten de oven afkoelen.
Voor de topping:
1. Zorg dat de boter zacht is door deze op tijd uit de koelkast te halen of verwam deze eventjes in de magnetron. Klop de boter tot een luchtige massa en voeg ondertussen de poedersuiker toe. Zorg dat dit een smeuig geheel wordt. Voeg de vanille extract toe aan het mengsel en eventueel wat water als deze te dik is. Verkruimel 12 Oreo koekjes en voeg dit toe aan het mengsel.
2. Schep de verkruimelde Oreo's goed door het mengsel heen. Wanneer de cupcakes goed zijn afgekoeld kun je deze versieren met de Oreo topping. Smeer de topping op de cupcakes en steek er als laatst een halve Oreo in om het af te maken.Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)

Door: