Waterijs
Recipe Single Image
  • IJsHoofdgroep
  • Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Kies je favoriete vruchtensap en schenk zo'n 800 ml ervan in een kom. Je kunt ook sappen combineren. Cranberry- met sinaasappelsap is bijvoorbeeld een heerlijke combinatie. Net zoals peren- en appelsap. Als je liever vruchtensiroop gebruikt in plaats van sap, dan heb je slechts een klein beetje nodig. Je lengt het bodempje siroop vervolgens aan met water totdat je een hoeveelheid hebt van 800 ml. Dit is genoeg voor ongeveer 10 waterijsjes.
2. Als je waterijsjes maakt van de wat zuurdere vruchtensappen zoals cranberry- of grapefruitsap, kun je 200 gram basterdsuiker toevoegen als je 800 ml sap gebruikt. Doe de suiker bij het sap in de kom en roer tot de suiker volledig is opgelost.
3. Spoel de vormpjes af en maak ze droog. Vul ze vervolgens met het vruchtenmengsel en steek de stokjes erin. En dan moet de vriezer zijn werk gaan doen: plaats de vormpjes in het vriesvak en haal ze er pas weer uit als de lolly's volledig bevroren zijn. Hoe lang dat duurt, hangt af van de vrieskracht van je apparaat, maar meestal zijn je lolly's wel na een uurtje of drie klaar. Likken en genieten maar!



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (4 stemmen)

Door: