Geboorte cake
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Basis (cake)
  • topping:

Bereidingswijze

- basis (cake)
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa.
2. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
3. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Zeef het cakemeel boven het beslag en spatel het er met het merg voorzichtig door. Zo verliest u zo min mogelijk lucht.
4. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 graden en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
topping:
1. Maak het glazuur volgens de bereidingswijze op het zakje.
2. Bestrijk de geboortecake met het glazuur en bestrooi de cake vervolgens met de muisjes.
3. Laat de cake daarna 60 minuten afkoelen.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)

Door: