Aspergersoep
Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 17Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Schil de asperges goed en snijd de houterige onderkantjes eraf
2. Kook de schillen en de onderkantjes van de asperges een half uur of langer in 1 liter water met wat zout en een beetje suiker
Schrap en was de wortel
3. Maak de sugar snaps schoon, of haal de doperwtjes uit de diepvries
4. Snijd de wortel en de sugar snaps in fijne reepjes
5. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter
Zeef het aspergewater, gooi de schillen weg en doe het vocht in de pan
6. Breng het aspergewater weer aan de kook, kook hierin de asperges gaar in tien tot vijftien minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges
7. Kook de wortel en de sugar snaps of de doperwtjes vijf minuten mee
8. Haal nu alle groenten uit de pan
9. Laat nu de boter smelten (niet bruin laten worden)
10. Voeg de bloem toe, goed roeren om aanbakken te voorkomen en laat dit een minuutje of twee, drie zachtjes bakken
Roer het aspergewater erdoor. Doe dit in kleine beetjes tegelijk, zeker aan het begin.
11. Voeg hierna de creme fraiche, de kookroom en de melk erdoor en breng alles aan de kook voor ongeveer drie minuten
12. Ook de asperges, wortel en de andere groenten gaan er nu bij
13. Voeg vlak voor het serveren wat kervel of de andere verse kruiden toe aan de aspergesoep
14. Serveer de aspergesoep goed heet



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door: