Baked alaska ijstaart
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. We beginnen met het bekleden van de grote kom met plastic huishoud folie. Leg daarna op de folie dunne plakjes cake en bekleed het hele oppervlak. Vul de kom met het eerste soort ijs en strijk het glad.
2. Bedek de laag van het eerste ijs met dunne plakjes cake. Voeg nu het tweede soort ijs toe en bedek dit ijs wederom met een laag cake. Zorg ervoor dat je nergens het ijs meer ziet, alleen de cake.
3. Dek de baked alaska / kom af met plastic huishoud folie en zet de taart gedurende minimaal 4 uur in de vriezer.
4. Nu kan je beginnen met het kloppen van de eiwitten. Doe de eiwitten in een kom en klop deze stijf. Tijdens het kloppen kan je beetje bij beetje de suiker toevoegen.
5. Zet de taart met de vlakke kant op een bord of schaal. Voeg nu met een spatel of lepel het geklopte eiwitschuim ruimschoots toe aan de baked alaska taart en maak lekker grote pieken. Maak de pieken en het eiwit bruin met de brander OF zet de baked alaska ijstaart gedurende een aantal minuten in een voorverwarmde oven op de hoogste stand met grill optie totdat het eiwit goudbruin is.
6. Nu is je baked alaska taart klaar. Als je de brander gebruikt haal de taart dan ongeveer 2 uur voor het serveren uit de vriezer, zodat de ijstaart op de juiste temperatuur is om op te eten. Wil je de eiwitten in de oven garen en bruinen, doe dit dan vlak voor het opdienen en direct als de taart uit de vriezer komt, om te voorkomen dat het ijs smelt.
7. Nu is je mooie, leuke en zelfgemaakte baked alaska ijstaart klaar om op te dienen. Wil je een extra mooi effect toevoegen, besprenkel dan de taart vlak voor het opdienen met rum of bijvoorbeeld sinaasappellikeur, gebruik nu een aansteker (wees voorzichtig!) om de alcohol te ontbranden. Snij daarna de taart in stukken en dien dit op. Eet smakelijk!

LET OP: Het aansteken en verbranden van de alcohol kan zeer gevaarlijk zijn. Doe dit op eigen risico en alleen in een omgeving met volwassenen en met voldoende voorbereiding voor als het mis gaat. Ben je hier niet zeker van, sla deze stap dan over.Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)

Door: